Lot of Life Force Energy

Lot of Life wil verbinden met levensenergie! Voor goede zin in het leven en voor zelfvertrouwen, daadkracht en geluk. Dat brengen we in ons eigen leven door de keuzes die we maken en laten we leiden in onze programma’s zodat we onze ervaringen ook kunnen delen. Op deze pagina een willekeur aan ingrediënten die ons daarbij inspireren. Van mensen, plekken, recepten, kunst, ervaringen… We zijn benieuwd naar jouw energizers!

Jungle By Night

Jonge, muzikale talenten uit Amsterdam! Jungle by Night is een puur instrumentale band waar de energie vanaf knalt.

Jane Stroink / Tarzan Projekten

Ze zei haar optie op een Yoga & Wintersport af maar na drie zinnen aan de telefoon riep ze: hou maar op, ik kom! En hoe… Inmiddels is ze al een tweede keer terug geweest en heeft ze opnieuw een onuitwisbare indruk achter gelaten. Hoe deze powervrouw met haar creativiteit, spraakwaterval en liefde je gemoed laat stuiteren van blijdschap is ongekend! Wij zijn enorme fan.

Hoe kan je ook anders wanneer iemand overal ballonnen, linten en lieve briefjes achterlaat…

Check ook haar waanzinnige bedrijf: Tarzan Projekten in Amsterdam

Jane


Bloemkool, amandelen en parelspelt met peterselie & chilipeper

Een oneindig verrukkelijk recept van Hugh Fearnley-Whittingstall uit het boek Heel Veel Veg. Ik kan er geen genoeg van krijgen…

bloemkoolsalade

Voor 4
100 gram parelspelt of parelgort
1 middelgrote bloemkool (800 gram - 1 kilo inclusief blad)
6 tenen knoflook, gepeld en grofgekneusd
2 el olijf- of koolzaadolie
75 gram blanke amandelen
2 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
½ citroen, om eroverheen uit te knijpen
zeezout en zwarte peper
Voor de peterselie-chilidressing
1 middelgrote rode chilipeper, pitjes eruit, fijngesneden
blaadjes van een bosje bladpeterselie van ongeveer 25 gram, fijngesneden
1 kleine teen knoflook, fijngesneden
2-3 el extra vergine olijfolie

  • Kook eerst de spelt. Week de granen van tevoren 20-30 minuten in koud water, als je daar de tijd voor hebt. Spoel ze goed af in een zeef en laat ze in een pan glijden. Voeg een snufje zout toe en schenk er ruim koud water over. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook tot ze gaat zijn. Spelt is na ongeveer 20 minuten gaar. Giet af in een zeef en zet weg.

  • Verhit ondertussen de oven voor op 190 graden / gasstand 5.

  • Snijd de grove bladeren en de onderkant van de stronk van de bloemkool af en snijd de rest in middelgrote roosjes. Snijd ook de stronk en de zachte blaadjes in stukken.

  • Leg de bloemkool met de knoflook, olie en wat zout en peper in een grote braadslede. Schep om en bak 20 minuten in de oven. Schep de bloemkool om, strooi de amandelen en kappertjes erover en zet nog 15 minuten in de oven tot de bloemkool gaar is en bruine plekjes heeft en de amandelen goudbruin zijn. Verdeel de gekookte granen erover en zet nog 5 minuten in de oven.

  • Maak ondertussen de dressing: roer alle ingrediënten in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  • Schep de inhoud van de braadslede in diepe borden. Schep er wat peterseliedressing over, knijp de citroen erboven uit en serveer meteen.