Mindful fietsvakantie in Italië

Vlaktes, heuvels en Alpen… Kust, bossen, wijngaarden… Piemonte heeft veel te bieden voor de nature-minded fietser! In juni kun je het ervaren tijdens een sportieve week waarin intensief fietsen gecombineerd wordt met rust, ruimte, ontspanning en een ondersteunend yogaprogramma. Je verblijft in een prachtige villa en wordt verzorgd door een toegewijd en kundig team. Naar jouw behoefte vul je fietsen aan met yoga, ademhalingsles of meditatie. Of gun jezelf een goede massage om de balans te vinden tussen in- en ontspanning! Het goede, Italiaanse leven vormt het decor van deze heerlijke week. Met verrukkelijk eten en een goed glas wijn aan het einde van de dag.

9-15 juni 2019


Voor wie?

Deze fietsvakantie is voor iedereen toegankelijk die een goede basisconditie heeft, van wielrennen houdt en ten minste drie keer een stevige rit heeft gemaakt. Voor de aanvullende yogalessen is geen ervaring of voorkennis nodig. Al deze lessen zijn naar eigen behoefte te volgen en zijn bedoeld ter ondersteuning van het fietsen en het optimaal verzorgen van lijf en geest. We ontvangen maximaal 12 deelnemers zodat er voldoende tijd en aandacht is voor iedereen.

Boek vóór 10 maart en ontvang € 50 vroegboekkorting!

Programma
Deze week staan fietsen en yoga centraal maar er is ook voldoende vrije tijd. Wat jij daarin nodig hebt staat voorop! Voor de één is dat rust, voor de ander inspiratie of activiteit. Dagelijks bieden we een vrijblijvende invulling waaraan je kunt deelnemen maar welke zeker niet verplicht is. Misschien kies je er een favoriet uit en laat je de overige dagen leeg.

Fietsen
In basis brengen we drie volle dagen door op de fiets waarbij we telkens in een heel andere omgeving genieten van uitzichten, natuur en pittoreske dorpjes. We fietsen die dagen afstanden tussen de 40 en 80 kilometer. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers gaan we in één of twee groepen. Er is ten alle tijden een assistentiewagen ter beschikking terwijl de tochten worden geleid door de ervaren Susanne Dekker. Voor de liefhebber is er een vierde fietsdag waarop we bij voldoende animo en voor een meerprijs een downhill mountainbike tour onder begeleiding organiseren. En als je het echt niet kunt laten neem je op de rustdag de fiets om de markt te bezoeken! Tussen de yogalessen door is er veel vrije tijd.

fietsen omgeving

Yoga
Iedere ochtend is er gelegenheid om een yogales mee te doen. Deze is actief en verwarmend ter voorbereiding op een energieke dag op de fiets. Op basis van het weer en de mogelijkheden vinden de yogalessen plaats in de yogaruimte bij het huis óf op een mooie plek in de natuur. De yoga wordt deze week afwisselend gegeven door Susanne en Lotje.

Overzicht activiteiten per dag
Laat je meenemen in een ontspannen ritme waarbij we soms wat afwijken van het geplande als gevolg van het weer of de behoefte van de deelnemers. Globaal ziet het programma er als volgt uit:

Zondag: Aankomstdag met kennismaking, relaxte yogales, aperitief, diner en mogelijkheid tot massage.
Maandag: Yoga Warm Up, ontbijt, Barolo wijngebied fietstocht met lunch op locatie, wijnproeverij, transfer per auto naar huis, diner, mogelijkheid tot massage
Dinsdag: Yoga Warm Up, ontbijt, Liguria kust fietstocht met lunch op locatie en duik in zee aan het einde van de dag, transfer per auto naar huis, diner, mogelijkheid tot massage
Woensdag:
Rustdag met bezoek aan markt en lokale boeren voor specialiteiten - eventueel op de fiets, mogelijkheid tot massage, lunch, Italiaanse kookworkshop, samen eten wat er gekookt is
Donderdag:
Yoga Warm Up, ontbijt, Alpen fietstocht met lunch op locatie en duik in rivier aan het einde van de dag, transfer per auto naar huis, diner, mogelijkheid tot massage
Vrijdag:
Yoga Warm Up, ontbijt, keuze: Downhill Mountainbike tour in de Alpen óf vrije dag met bijvoorbeeld massage, cultureel tripje, relaxen thuis bij het zwembad of wandelen in omliggende natuur, samen uit eten
Zaterdag: Dag van vertrek met ontbijt en afscheid

Maaltijden
De Italiaanse Piemonte streek staat bekend om haar slow food beweging welke het het gebruik van lokale producten en het koken op traditionele wijze promoot. Je vindt in deze streek trotse boeren, kwalitatief hoogstaande producten en een sterke regionale traditie als het gaat om het eten en vieren van de maaltijd. En dat smaakt goed! Je geniet tijdens deze fietsvakantie van heerlijke gerechten die zoveel mogelijk passen binnen het slow food concept. Voor de liefhebber schenken we bij het aperitief en het avondeten een van de goede wijnen waar deze streek om bekend staat. Op de laatste avond gaan we met elkaar feestelijk uit eten!

Locatie
De comfortabele Villa bevindt zich in de Piemonte streek in Noord West Italië. De kamers zijn voorzien van luxe bedden en een eigen badkamer - veelal met bad - en met toilet. Er is een gezellige leefkeuken en een huiskamer met open haard. Rondom het huis vind je veel natuur met op het eigen land ook een zoutwaterzwembad, een moestuin en een kleine wijngaard. De Alpen, de mooie kust en de bekende Italiaanse wijnstreken bevinden zich op rijd afstand van het huis. Bekijk hier meer afbeeldingen van het huis.

Villa Vignotti

Met Susanne Dekker

Susanne (1987) - Fietsfanaat & Yogadocent

susanne dekker

Ruim 9 jaar geleden beleefde ik mijn eerste yogales. Als tophockeyster pushte ik mezelf tot het uiterste terwijl mijn hamstrings op springen stonden. Mijn ervaring was niet bepaald “zen”. Op de wielrenfiets stapte ik voor het eerst 7 jaar geleden. Dit was tevens geen liefde op het eerste gezicht, ik vond het een beetje saai. Maar toch kreeg ik steeds meer waardering voor yoga en fietsen. Ik voelde dat het mij  fysieke en mentale balans bracht in een typisch millennials bestaan: een drukke baan in de duurzaamheidssector, 4x per week op het hockeyveld en op zijn tijd een feestje pakken. 

In 2015 kreeg ik een vorm van reuma na een bacteriële infectie die ik uit Tanzania had meegenomen. Mijn hockeystick bleef in de kast en mijn yogamat en fiets werden mijn nieuwe beste vrienden. Yoga bracht me op het pad van herstel. Ik leerde zacht om te gaan met mijn lichaam. Als yogadocent begeleid ik graag sporters om hun prestaties te verbeteren door yoga te integreren in hun trainingsprogramma. Daarbij besteeds ik veel aandacht aan de ademhaling, want optimaal leren ademhalen verbetert de zuurstoftoevoer naar de spieren en brengt de hartslag omlaag. Een fantastische tool om te ontspannen of jezelf te activeren en door je volledig te concentreren op de ademhaling wordt je geest stil. De yogafilosofie sluit ook nog eens naadloos aan op mijn holistische kijk op het leven, waarin we met harmonie met anderen en de natuur omgaan.   

Op de fiets kan ik goed mijn energie kwijt en genieten van het buiten zijn, de natuur. En er gaat niks boven uitgeteld op de bank hangen na een intensieve wielrenrit. Ik heb voor dit jaar de Marmotte in Zwitserland op het programma - 140 km door de bergen trappen. Maar eerst met gelijkgezinden genieten in Piemonte: sport, avontuur, ontspanning en een goed glas wijn op zijn tijd. 

wijn
sinaasappels

Prijs
Deze yogavakantie bieden we je aan voor € 1190,- pp op basis van een gedeelde kamer met één of twee andere deelnemers van gelijke sekse. Kom je als stel dan delen we jullie in op een eigen kamer met een tweepersoonsbed.

Boek vóór 10 maart en ontvang € 50 vroegboekkorting!

Dit is inclusief:

 • 6 overnachtingen in een gedeelde kamer met één of twee andere personen, met eigen badkamer en toilet

 • 6 Nederlandstalige yogalessen

 • 3 begeleide fietsdagen met afstanden tussen de 40 en 80 kilometer

 • Alle transfers binnen het programma van maandag tot en met vrijdag

 • 1 tour langs lokale boeren en de markt

 • 1 Italiaanse kookworkshop

 • 6 keer ontbijt, 6 keer lunch, 6 keer aperitief en 6 keer diner waarvan eenmaal uiteten

 • Alle drankjes bij het ontbijt, lunch, aperitief en diner met uitzondering van sterke dranken

 • Gebruik van alle faciliteiten in Villa Vignotti waaronder filmkamer, buitenzwembad, pooltafel en yogaruimte

 • Luxe verzorging en aandacht op maat

En exclusief:

 • Vliegticket op Turijn: retour € 175 of reiskosten wanneer je met eigen/alternatief vervoer komt

 • Optioneel meevliegen eigen fiets: retour € 130 inclusief fietsbox

 • Optionele Airport Transfer: € 60

 • Reisverzekering

 • Annuleringsverzekering

 • Optioneel massagebehandelingen

 • Optioneel Down Hill Mountainbike Tour in de Alpen

 • Optioneel overige uitstapjes en excursies

Vervoer
Je kunt vliegen op de luchthavens van Genua, Turijn, Milaan en Nice waarbij Genua de kortste route is. Je vlucht duurt in dat geval nog geen twee uur en je rijd vanaf daar in een uur naar het huis. In Italië kun je voor goede prijzen een auto huren; dat geeft je gelijk vrijheid voor de rest van de week. Zeer de moeite waard aangezien het huis zich midden in de natuur en dus aardig afgelegen ligt. Nabijgelegen dorpen bevinden zich buiten loopafstand. Ook wanneer je met eigen vervoer komt heb je natuurlijk dat voordeel. Afhankelijk van je vertreklocaties en eventuele pauzes rijd je in 10-15 uur naar Villa Vignotti. Ter alternatief bieden we een transferpakket aan. Wij regelen dan je vervoer van en naar het vliegveld.

Reistijd met de auto vanaf verschillende luchthavens:
Genua: vijf kwartier
Turijn: anderhalf uur
Milaan: 2,5 - 3 uur
Nice: 2,5 uur

Wil je meer informatie over voordelige vliegtickets, over de groepssamenstelling of heb je andere vragen?
Lotje helpt je graag verder. Mail gerust via lotje@lotoflife.nl of WhatsApp haar via 0623852429.