Yoga Vakantie in Piemonte, Italië

Een ongedwongen week waarin yoga, rust, ruimte, adembenemende natuur en zalig eten hand in hand gaan. We ontvangen een kleine groep waarbij iedereen welkom is. Je kunt op je gemak yoga komen ontdekken of je intensiever laten meenemen voor een verdieping van jouw practice. De luxe van de villa, de verzorging van ons toegewijde team en de optionele massagebehandelingen maken dit tot een zalige verwenweek. Voor de actievere vakantieganger biedt de Piemontese omgeving talrijke mogelijkheden. Van bergwandelen en fietsen tot culinaire proeverijen en stedentripjes.

21-27 april 2019
3-9 november 2019

Boek vóór 1 februari en ontvang € 50 vroegboekkorting!

Programma
Laat je meenemen in een ontspannen ritme waarbij we soms wat afwijken van het geplande als gevolg van het weer of de behoefte van de deelnemers. Globaal ziet het programma er als volgt uit:

Zondag
Aankomstdag met kennismaking, yogales, aperitief, huisgemaakt diner en mogelijkheid tot massage.
Maandag tot en met vrijdag
Yoga ochtendles, ontbijt, vrije tijd waarbij dagelijks een vrijblijvende invulling wordt aangeboden, yoga middagles, aperitief, diner.
Zaterdag
Dag van vertrek met ontbijt en afscheid

Vrije tijd
Tussen de yogalessen door is er veel vrije tijd. Wat jij daarin nodig hebt staat voorop! Voor de één is dat rust, voor de ander inspiratie of activiteit. Dagelijks bieden we een vrijblijvende invulling waaraan je kunt deelnemen maar welke zeker niet verplicht is. Misschien kies je er een favoriet uit en laat je de overige dagen leeg.

Maandag: yoga techniek les (ochtend) - mogelijkheid tot massage of Reiki (middag)
Dinsdag: wandelen in de Alpen & lunchen vanaf een houtvuur
Woensdag: naar lokale boeren en de markt (ochtend) - mindfulness workshop (middag)
Donderdag: mogelijkheid tot massage of Reiki
Vrijdag: bezoek aan hazelnootboerderij met proeverij (ochtend) - mogelijkheid tot massage of Reiki (middag)

Naast deze begeleide onderdelen kun je ook kiezen voor één van de vele overige suggesties:

 • Bezoek onze buren van Ecofarm Amaltea voor heerlijke kaas

 • Ga wandelen vanaf het huis of in de omgeving

 • Ga honing proeven bij één van de vele honingmakers

 • Breng een bezoek aan de kust

 • Ga wijn proeven in het Barolo gebied

 • Bijna dagelijks kun je terecht op lokale markten in nabijgelegen dorpen

 • Maak een City Trip naar Genua, Milaan of Turijn, of combineer met aankomst of vertrek

 • Blijf heerlijk thuis voor de open haard met een boek of film, neem een ontspannende massage op je kamer of duik de keuken in om appels uit de tuin om te toveren tot een taart!

Yogalessen
Deze yogavakantie is voor iedereen toegankelijk die kennis wil maken met yoga en voor ervaren yogabeoefenaars die verdieping zoeken. Door een maximum van 12 deelnemers is er voldoende tijd en aandacht voor iedereen.

Dagelijks worden je twee yogalessen aangeboden. Voor het ontbijt een actievere les om wakker te worden en energie op te doen voor de dag; in de namiddag, voor het aperitief, brengen we onszelf naar een rustiger staat met een ontspannende les. Op basis van het weer en de mogelijkheden vinden de yogalessen plaats in de yogaruimte bij het huis óf op een mooie plek in de natuur. De yoga wordt deze week gegeven door Lotje Dekker. Zij geeft hatha, flow en yin yogalessen en heeft ruim vijf jaar ervaring met lesgeven en het begeleiden van yogaprogramma's en reizen. Samen met haar vriend Ronald vormt zij de organisatie van Lot of Life en van deze reis.

Maaltijden
De Italiaanse Piemonte streek staat bekend om haar slow food beweging welke het het gebruik van lokale producten en het koken op traditionele wijze promoot. Je vindt in deze streek trotse boeren, kwalitatief hoogstaande producten en een sterke regionale traditie als het gaat om het eten en vieren van de maaltijd. En dat smaakt goed! Je geniet tijdens deze yogavakantie van heerlijke, vegetarische gerechten die zoveel mogelijk passen binnen het slow food concept. Voor de liefhebber schenken we bij het aperitief en het avondeten een van de goede wijnen waar deze streek om bekend staat. Op de laatste avond gaan we met elkaar feestelijk uit eten!

Locatie
De comfortabele Villa bevindt zich in de Piemonte streek in Noord West Italië. De kamers zijn voorzien van luxe bedden en een eigen badkamer - veelal met bad - en met toilet. Er is een gezellige leefkeuken en een huiskamer met open haard. Er is heel veel natuur rondom het huis met op het eigen land ook een zoutwaterzwembad, een moestuin en een kleine wijngaard. De Alpen, de mooie kust en de bekende Italiaanse wijnstreken bevinden zich op rijd afstand van het huis. Bekijk hier meer afbeeldingen van het huis.

Villa Vignotti

Prijs
Deze yogavakantie bieden we je aan voor € 945,- pp op basis van een gedeelde kamer met één of twee andere deelnemers van gelijke sekse. Kom je als stel dan delen we jullie in op een eigen kamer met een tweepersoonsbed.

Boek vóór 1 februari en ontvang € 50 vroegboekkorting!

Dit is inclusief:

 • 6 overnachtingen in een gedeelde kamer met één of twee andere personen, met eigen badkamer en toilet

 • 11 Nederlandstalige yogalessen

 • 1 yoga verdiepingsles waarin we ingaan op houding, techniek en alternatieven

 • 1 begeleide dag in de Alpen met lunch op locatie

 • 1 tour langs lokale boeren en de markt

 • 1 mindfulness workshop

 • 1 bezoek aan de hazelnootboerderij met proeverij

 • 6 keer ontbijt, 6 keer aperitief en 6 keer diner waarvan eenmaal uiteten

 • Alle drankjes bij het ontbijt, aperitief en diner met uitzondering van sterke dranken

 • Gebruik van alle faciliteiten in Villa Vignotti waaronder filmkamer, buitenzwembad, pooltafel en yogaruimte

 • Welkomstpresentje, luxe verzorging en aandacht op maat

En exclusief:

 • Vervoer

 • Lunches; er zijn verschillende opties waarbij we je graag op weg helpen

 • Reisverzekering

 • Annuleringsverzekering

 • Optioneel transferpakket

 • Optioneel massage of Reiki behandelingen

 • Optioneel overige uitstapjes en excursies

Vervoer
Je kunt vliegen op de luchthavens van Genua, Turijn, Milaan en Nice waarbij Genua de kortste route is. Je vlucht duurt in dat geval nog geen twee uur en je rijd vanaf daar in een uur naar het huis. In Italië kun je voor goede prijzen een auto huren; dat geeft je gelijk vrijheid voor de rest van de week. Zeer de moeite waard aangezien het huis zich midden in de natuur en dus aardig afgelegen ligt. Nabijgelegen dorpen bevinden zich buiten loopafstand. Ook wanneer je met eigen vervoer komt heb je natuurlijk dat voordeel. Afhankelijk van je vertreklocaties en eventuele pauzes rijd je in 10-15 uur naar Villa Vignotti. Ter alternatief bieden we een transferpakket aan. Wij regelen dan je vervoer van en naar het vliegveld en daarbij ben je voorzien in het vervoer tijdens de door ons georganiseerde uitstapjes. Je bent dan wel gebonden aan door ons geadviseerde vluchten voor de betreffende week. Kosten voor een transferpakket hangen af van het aantal passagiers maar bedragen maximaal € 275,- per persoon.

Rijtijd vanaf verschillende luchthavens:
Genua: vijf kwartier
Turijn: anderhalf uur
Milaan: 2,5 - 3 uur
Nice: 2,5 uur

Wil je meer informatie over voordelige vliegtickets, over de groepssamenstelling of heb je andere vragen?
Lotje helpt je graag verder. Mail gerust via lotje@lotoflife.nl of WhatsApp haar via 0623852429.