Lot of Life Force Energy

Lot of Life wil verbinden met levensenergie! Voor goede zin in het leven en voor zelfvertrouwen, daadkracht en geluk. Dat brengen we in ons eigen leven door de keuzes die we maken en laten we leiden in onze programma’s zodat we onze ervaringen ook kunnen delen. Op deze pagina een willekeur aan ingrediënten die ons daarbij inspireren. Van mensen, plekken, recepten, kunst, ervaringen… We zijn benieuwd naar jouw energizers!


courgette
sla
Meysam

Coste Pesto

Ik moest bijna lachen om mijn eigen verbazing toen er na het zorgvuldig planten, water geven en onkruid wieden ook daadwerkelijk van alles begon te groeien in onze tuin! Net-stad-af is eten uit eigen tuin in elk geval kinderlijk geweldig op het moment. Van de welig tierende bossen bietola da coste (een lokaal soort snijbiet) maakten we de volgende pesto die ook door onze alles behalve groente-etende jongens met vingers en al wordt gegeten.

Nodig voor een grote pot:

 • grote bos coste, snijbiet of spinazie, gewassen, ontdaan van grove stelen en nerven, goed uitgelekt en grof gehakt

 • klein bosje basilicum, eventueel gewassen

 • twee handjes blanke amandelen, eventueel grof gehakt

 • grote teen knoflook, gepeld en grofgehakt

 • twee grote handen geraspte parmezaan

 • olijfolie, peper en zout

Doe de groente, kruiden, noten en kaas bij elkaar in de keukenmachine en voeg een paar grote scheuten olijfolie toe. Pulseer tot een pesto en voeg daarbij indien nodig olijfolie toe. Maak de pesto op smaak met versgemalen peper en zout. Eet m als dip, roer door net gekookte pasta of gebruik als dressing voor een (bonen)salade.


Yogales in het Italiaans!

yoga%2Bmombarcaro

Hoewel mijn Italiaans allesbehalve vloeiend is miste ik het gewone wekelijkse yogalessen zo dat ik me over mijn onzekerheid heen heb gezet met de wetenschap dat het me natuurlijk ook gaat helpen de taal onder de knie te krijgen! En dus begon ik drie weken geleden met de eerste drie gegadigden in naastgelegen Mombarcaro. Met de burgemeester kwam ik het huurtarief van €2 per uur overeen om de centraal gelegen bibliotheekzaal te gebruiken dus daar kon ik me in elk geval geen breuk aan vallen ;-). Wat was het fijn! En mega inspannend ook; dan besef je hoeveel je eigenlijk overbrengt in je woorden. De details, bijsturen, aandachtspunten, persoonlijke aanwijzingen, filosofische stof tot nadenken… En toch; gaat ook yoga voorbij aan enkel die taal. Het ging gewoon! Week twee opnieuw met drie dapperen en afgelopen week was het zaaltje zowaar vol met negen deelnemers waaronder twee juffen van Meysam. Wat een lieve, fijnerds allemaal en wat heerlijk om weer wekelijks les te geven!

adem in = inspira
adem uit = esprit
neerwaartse hond = il cane in giù
de stretch = il tratto
het lichaam ontspannen = rilassare il corso
uitstrekken = allungare
dat doen we nog drie keer = lo facciamo altre tre volte


Schilderkunst van Vader en Zoon Sanders

Willem en Tiberius Sanders, opvallende types hier in Mombarcaro! We zagen ze steeds vaker zitten in het kleine plaatselijke barretje en een ontmoeting was onvermijdelijk. Gelukkig! Wat is het toch genieten wanneer je eigengereide en vooral gepassioneerde mensen ontmoet. Vader en zoon Sanders zijn beiden kunstschilder en vanuit Amsterdam, ieder op hun eigen moment, naar de Langhe streek getrokken. Willem renoveerde een huis op een waanzinnige stek en creëerde er naast een prachtig huis met atelier ook een indrukwekkende wijngaard. Waar vader lang geleden al naam maakte in de internationale kunstwereld, wacht Tiberius zijn momentum af. Vanuit de ambitie zo goed mogelijk te zijn wanneer hij naar buiten komt met zijn werk verkiest hij nu, na zijn opleidingen, eerst nog enigszins op de achtergrond, verder te werken aan zijn techniek en eigen stijl. Uitgerekend zijn vader werd door de jonge Sanders verkozen als Meester. Met name oude technieken van olieverf schilderen die Willem zo machtig is zijn moeilijk elders onder de knie te krijgen. Wij volgen het geheel op de voet en zijn telkens onder de indruk wanneer er weer iets knaps op het doek verschijnt; echt ieder zijn eigen kunst! Werk van de twee is te bewonderen in Villa Vignotti en ons nieuwe huis.

willem atelier
Willem Sanders | altalanghe #45 | watercolour 100 x 143,5 cm | 2017

Willem Sanders | altalanghe #45 | watercolour 100 x 143,5 cm | 2017

Links; Willem Sanders in zijn atelier in Monesiglio, Piemonte, Italië

Zowel Willem als Tiberius laten zich volop inspireren door de omringende natuur van de prachtige Langhe streek waar zij verblijven.

roze boom
donkere boom


Willem Sanders
www.willemsanders.com
willemsanders@instagram.com

Tiberius Sanders
www.instagram.com/sanderstiberius/


Puppies!

En toen bleek het leuke speelvriendinnetje van Poppy uit het dorp een kerel te wezen en waren we met zijn allen getuigen van een hormonale hond met groeiende buik en niet te stoppen eetlust! Een echo vertelde ons dat er inderdaad maar liefst acht pups aan zouden komen. In de nacht voordat we weer een nieuwe Yoga & Wintersport groep zouden ontvangen werd ons nieuwe huis ingewijd met de geboorte van het octet. Voldaan vertrokken we naar Villa Vignotti om bij aankomst een belletje van het thuisfront te ontvangen. Nog twee! Wat een leven brengt nieuw leven ♡

pups groep
pups

Vrij Spel

Een briljant concept op NPO Radio 4, bedacht en gepresenteerd door de ons zeer geliefde Jet Berkhout. Deze knappe en creatieve energiebom bedacht al eens het mooie plan om Lotje yoga te laten geven, live in de studio, op Internationale Yogadag. De geweldige muzieklijst die we toen samenstelden bevat prachtige klassieke muziek voor bij je yoga oefeningen… die vind je hier!

Terug naar Vrij Spel. Jet schept met dit programma een magische en kwetsbare ruimte waarin musici van nu laat improviseren met bestaande, oude stukken. Hoewel het vroeger gangbaar was vrij te spelen is dat nu heel anders. Noten zijn heilig, van de partituur mag niet afgeweken, waardoor het ook een beetje stil staat… aldus Jet. Hoe eng de musici het ook vinden om hier van af te wijken, ze laten zich in dit programma meenemen om, net als vroeger, juist een ode te creëren en bekende thema’s van collega musici en componisten nieuw leven in te blazen! Het resultaat geeft kippenvel. Ga het zien en luisteren! Mijn favoriet deel ik hier:


Jungle By Night

Jonge, muzikale talenten uit Amsterdam! Jungle by Night is een puur instrumentale band waar de energie vanaf knalt.


Jane Stroink / Tarzan Projekten

Ze zei haar optie op een Yoga & Wintersport af maar na drie zinnen aan de telefoon riep ze: hou maar op, ik kom! En hoe… Inmiddels is ze al een tweede keer terug geweest en heeft ze opnieuw een onuitwisbare indruk achter gelaten. Hoe deze powervrouw met haar creativiteit, spraakwaterval en liefde je gemoed laat stuiteren van blijdschap is ongekend! Wij zijn enorme fan.

Hoe kan je ook anders wanneer iemand overal ballonnen, linten en lieve briefjes achterlaat…

Check ook haar waanzinnige bedrijf: Tarzan Projekten in Amsterdam

Jane


Bloemkool, amandelen en parelspelt met peterselie & chilipeper

Een oneindig verrukkelijk recept van Hugh Fearnley-Whittingstall uit het boek Heel Veel Veg. Ik kan er geen genoeg van krijgen…

bloemkoolsalade

Voor 4
100 gram parelspelt of parelgort
1 middelgrote bloemkool (800 gram - 1 kilo inclusief blad)
6 tenen knoflook, gepeld en grofgekneusd
2 el olijf- of koolzaadolie
75 gram blanke amandelen
2 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
½ citroen, om eroverheen uit te knijpen
zeezout en zwarte peper
Voor de peterselie-chilidressing
1 middelgrote rode chilipeper, pitjes eruit, fijngesneden
blaadjes van een bosje bladpeterselie van ongeveer 25 gram, fijngesneden
1 kleine teen knoflook, fijngesneden
2-3 el extra vergine olijfolie

 • Kook eerst de spelt. Week de granen van tevoren 20-30 minuten in koud water, als je daar de tijd voor hebt. Spoel ze goed af in een zeef en laat ze in een pan glijden. Voeg een snufje zout toe en schenk er ruim koud water over. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook tot ze gaat zijn. Spelt is na ongeveer 20 minuten gaar. Giet af in een zeef en zet weg.

 • Verhit ondertussen de oven voor op 190 graden / gasstand 5.

 • Snijd de grove bladeren en de onderkant van de stronk van de bloemkool af en snijd de rest in middelgrote roosjes. Snijd ook de stronk en de zachte blaadjes in stukken.

 • Leg de bloemkool met de knoflook, olie en wat zout en peper in een grote braadslede. Schep om en bak 20 minuten in de oven. Schep de bloemkool om, strooi de amandelen en kappertjes erover en zet nog 15 minuten in de oven tot de bloemkool gaar is en bruine plekjes heeft en de amandelen goudbruin zijn. Verdeel de gekookte granen erover en zet nog 5 minuten in de oven.

 • Maak ondertussen de dressing: roer alle ingrediënten in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

 • Schep de inhoud van de braadslede in diepe borden. Schep er wat peterseliedressing over, knijp de citroen erboven uit en serveer meteen.