Yoga & Wintersport Italië

Een unieke ervaring waarin je wintersport combineert met yoga, meditatie en massage. Deze week verblijf je in het mooie Villa Vignotti; temidden van kleine Italiaanse dorpjes, volop natuur en met uitzicht op de Alpen. De innerlijke mens geniet van de smakelijke Italiaanse keuken waarin het allemaal draait om verse, lokale producten van de beste kwaliteit. Je volgt naar wens meerdere yogalessen per dag, zowel in de eigen yogaruimte aan huis als in de sneeuw! 

Jullie hebben een enorme verwenweek gecreëerd waarin niks te gek was
— Mirjam

Boek vóór 15 oktober 2019 en ontvang 75 euro vroegboekkorting!

Locatie
De comfortabele Villa bevindt zich in de Piemonte streek in Noord West Italië. De kamers zijn voorzien van luxe bedden en een eigen badkamer met toilet. Er is een gezellige leefkeuken en een huiskamer met open haard. Vanuit de villa heb je toegang tot diverse skigebieden. Afhankelijk van de sneeuw en het weer bezoeken we Frabosa Soprana, Prato Nevoso, Artesinia en Limone Piemonte. De mooie kust en de bekende Italiaanse wijstreken bevinden zich eveneens op rijd afstand van het huis. Bekijk hier meer afbeeldingen van het huis.

Ik wist niet dat het kon; je zo rustig en relaxed voelen. Jullie constante zorg, het gevoel zo welkom te zijn, is uniek
— Marieke

Inclusief
Bij je deelname zijn alle yogalessen en een skipas voor drie dagen inbegrepen. Het ontbijt wordt dagelijks vers bereid alsmede vier maal het diner aan huis. Een andere dag kun je deelnemen aan een kookworkshop waarbij we samen het eten van die avond bereiden. De laatste avond gaan we uit eten. Voor de liefhebbers is ook een wijnproeverij op locatie inbegrepen. Voor het hele programma geldt dat je vrij bent om deel te nemen; je kunt ook fijn je eigen plan trekken!

Woorden schieten tekort; onvergetelijk was het zeker! Ik heb mij zeer thuis gevoeld in het huis en tijdens de yoga.
— Iskander

Zondag: dag van aankomst met welkom, kennismaking, aperitief en diner.
Maandag: een vrije dag, rust en tijd om aan te komen en te genieten van het huis en omliggende natuur. In de ochtend en middag een yogales, optioneel een massage en aan het einde van de middag een wijnproeverij op locatie. 
Dinsdag: een hele dag op de piste voor skiën/snowboarden en een yogasessie in de sneeuw. In de avond nog een restorative yogales ter ontspanning voor het slapen.
Woensdag: start met een actieve yogales thuis, de rest van de dag zijn we op de piste voor skiën/snowboarden. We sluiten de dag weer af met een rustige yogales in de avond.
Donderdag: een vrije dag met in de ochtend en middag een yogales, ruimte voor massage en vanaf de namiddag een gezamenlijke Italiaanse kookworkshop aan huis. Wie het leuk vindt kan overdag helpen bij het verzamelen van de ingrediënten bij lokale leveranciers, boeren en marktjes.
Vrijdag: yoga ochtendles, naar de piste voor skiën/snowboarden en een yogasessie in de sneeuw, ’s avonds feestelijk uit eten.
Zaterdag: dag van vertrek met in de ochtend de laatste yogales, ontbijt en afscheid.

yoga wijnvaten
gitaars

Vrije tijd
In het programma vind je een aantal vrije momenten. Deze kun je geheel naar eigen smaak invullen. Als de piste lonkt kun je de drie dagen in de sneeuw uitbreiden naar vier of vijf. Maar de omgeving heeft nog heel veel meer te bieden. Een paar suggesties:

 • Bij goede sneeuw kun je in het Belbodal langlaufen; vrijwel direct aan huis!

 • Bezoek onze buren van Ecofarm Amaltea voor heerlijke kaas

 • Ga wandelen vanaf het huis of in de omgeving

 • Bezoek de hazelnootfarm in Cortemillia. Een lieve familie die voorziet in rondleiding, proeverij en allerlei heerlijks uit eigen bakkerij

 • Ga honing proeven bij één van de vele honingmakers

 • Boek een truffel tour

 • Bezoek het nabijgelegen natuurpark of het safaripark

 • Bijna dagelijks kun je terecht op lokale markten in nabijgelegen dorpen

 • Maak een City Trip naar Genua, Milaan of Turijn, of combineer met aankomst of vertrek

 • Blijf heerlijk thuis voor de open haard met een boek of film, neemt een ontspannende massage op je kamer of duik de keuken in om appels uit de tuin om te toveren tot een taart!

ondergaande zon
kerk

Yogalessen
De dagelijkse yogalessen verzorgen jouw lijf optimaal gedurende deze wintersport week. Of je nu wilt skiën, snowboarden of langlaufen; met een vitaal lichaam en een kalm gemoed ervaar je de het wintersporten optimaal. Verbonden met de elementen, met je ademhaling en het moment beweeg je in ultieme flow van de hellingen af. De ochtend yogales warmt op en bereidt je fysiek en mentaal voor terwijl de restorative lessen in de middagen gericht zijn op onderhoud en herstel. De yogalessen worden afwisselend gegeven door Lotje Dekker en Suus De Jong.

Yoga in de eigen yogaruimte aan huis

Yoga in de eigen yogaruimte aan huis

Yoga bij de wijnboer

Yoga bij de wijnboer

Yoga in de sneeuw

Yoga in de sneeuw

Of bij een open haard ergens op de piste!

Of bij een open haard ergens op de piste!

Sneeuw en info skigebied
In de Piemonte wordt jaarlijks van december tot in mei geskied. De grootste sneeuwzekerheid hebben we van januari tot half april. Het komt ook voor dat er in mei nog een vers pak valt of het seizoen al in november begint! Een groot voordeel van onze locatie is dat we verschillende gebieden kunnen aandoen. Daarbij is er nog zoveel meer sneeuwpret mogelijk in de vorm van bijvoorbeeld sleeën en langlaufen.

Ook door het heerlijke huis, goedgevulde programma en de vele activiteiten in de omgeving ga je hoe dan ook een heerlijke winterweek hebben. De eerste pistes liggen op 50 minuten rijden vanaf het huis en bereiken we via een prachtige route. Hiernaast aanvullende info over de skigebieden Mondolè Ski en Limone Piemonte.

merle stil
merle actie

Maaltijden
Geheel naar Italiaans voorbeeld koken we vers, gezond, zo veel mogelijk met lokale producten en indien gewenst volledig vegetarisch. Het ontbijt en viermaal het diner worden in het huis bereidt. We schenken bij het aperitief en bij het diner gepast en met mate alcohol voor wie dat wil. De liefhebber vertellen we graag meer over de mooie wijnen uit de streek. De lunch gebruiken we ieder op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld op de piste. Op de overige dagen kun je een van de traditionele trattoria’s bezoeken of haal je iets lekkers van de markt. Nieuwe inspiratie doe je op tijdens de kookworkshop waarin we een uitgebreid diner met elkaar gaan klaarmaken. Ook is er deze week mogelijkheid om bij de wijnboer verschillende wijnen te proeven en op de laatste avond sluiten we feestelijk af met een etentje bij Osteria Ra Ca’ ‘D Baruc in het mooie dorp Murazzano. Bij je boeking kun je ons eventuele allergie en dieetvoorschriften doorgeven. 

salade
da lele
caro
hapjes

Kamers en prijzen
In elke week is plek voor maximaal 12 deelnemers. De kamers zijn allemaal voorzien van luxe bedden en een eigen badkamer met toilet. Je kunt er alleen verblijven, met zijn tweeën of eventueel met zijn drieën. Er zijn verschillende prijzen, afhankelijk van je keuze:

 • Kamer voor jezelf met tweepersoonsbed: € 1495

 • Kamer delen met keus voor het delen van een tweepersoonsbed: € 895 pp

 • Kamer delen met keus voor los tweepersoonsbed voor jezelf: € 995 pp

 • Kamer delen met keus voor een los eenpersoonsbed € 895 pp

Wanneer je je alleen inschrijft en een kamer deelt zorgen we altijd voor iemand van gelijke sekse. Bekijk hier afbeeldingen van de kamers.

Per week is de aankomst op de zondag vanaf 14 uur en het vertrek op de zaterdag na de les en het ontbijt.

Boek vóór 15 oktober 2019 en ontvang 75 euro vroegboekkorting!

Vervoer
Je kunt vliegen op de luchthavens van Genua, Turijn, Milaan en Nice waarbij Genua de kortste route is. Je vlucht duurt in dat geval nog geen twee uur en je rijd vanaf daar in een uur naar het huis. In Italië kun je voor goede prijzen een auto huren; dat geeft je gelijk vrijheid voor de rest van de week. Zeer de moeite waard aangezien het huis zich midden in de natuur en dus aardig afgelegen ligt. Nabijgelegen dorpen bevinden zich buiten loopafstand. Ook wanneer je met eigen vervoer komt heb je natuurlijk dat voordeel. Afhankelijk van je vertreklocaties en eventuele pauzes rijd je in 10-15 uur naar Villa Vignotti. Ter alternatief bieden we een vervoerspakket aan. Wij regelen dan je vervoer van en naar het vliegveld waarbij we ook een lunchpakket voor je klaarhebben wanneer je uit het vliegtuig stapt. Daarnaast voorzien we je in alle vervoer de rest van de week naar de piste en de door ons georganiseerde uitstapjes. Wil je hier gebruik van maken dan ben je gebonden aan de door ons geadviseerde vluchten voor de betreffende week. Kosten voor een vervoerspakket bedragen maximaal € 275,- per persoon. Het bedrag gaat omlaag naar gelang er meer personen gebruik maken van deze dienst.


Data in 2020

26 januari - 1 februari 2020
9-15 februari 2020
23-29 februari 2020
8-14 maart 2020
22-28 maart 2020

Mondolè Ski
Hoogste punt: 2085 meter
Laagste punt: 807 meter
Totaal km pistes: 105 km
Beginner: 41% (43 km)
Gemiddeld: 49% (51 km)
Moeilijk: 10% (11 km)

Limone Piemonte
Hoogste punt: 2085 meter
Laagste punt: 1032 meter
Totaal km pistes: 79 km
Beginner: 9% (7 km)
Gemiddeld: 84% (66 km)
Moeilijk: 8% (6 km)
Yogalessen in de yogaruimte aan huis én in de sneeuw!

Yogalessen in de yogaruimte aan huis én in de sneeuw!

dancer
varken
 
bombardino
kachel
cappuccino
skilift
yoga terras
savasana wijnvaten
yoga berghouding
mannen yoga
sneeuwengel
vv sneeuw
geitjes

Route naar Villa Vignotti:

Vanuit het Westen/Noorden: Neem de A6 en ga er af bij Ceva. Neem de 54 naar Paroldo en volg de borden Mombarcaro. Passeer Mombarcaro onderlangs en aan het einde van het dorp volg de borden Case Vignotti.

Vanuit het Zuiden/Oosten: Neem de A6 en verlaat de snelweg bij Millesimo. Volg de 661 naar Montezemolo totdat Mombarcaro is aagegeven. Passeer Mombarcaro onderlangs en aan het einde van het dorp volg de borden Case Vignotti.

Vanuit het Noorden: Neem de A7 Milaan-Genua, sla af bij de A21 richting Turijn. Verlaat de A21 bij Asti Est en neem de A33 naar Alba. Volg dan Costiglione d'Asti, Santo Staphano Belbo, Cossano Belbo, Feisoglio, Niella Belbo en net voor je Mombarcaro binnen rijdt, sla rechtsaf naar costalunga. Volg vanaf daar de borden Case Vignotti.

Vanuit centraal en noord- Nederland adviseren wij via Zwitserland te rijden en de (gratis: Gothard tunnel te nemen. Het Zwitserland vignet is zowel bij de ANWB winkels als bij de grens te verkrijgen. 

wijn proeven
lege glazen
ravioli
ontbijt
polentapap
turbo
met poppy

Niet inbegrepen
Vervoer
Lunches
Materialen voor het wintersporten
Reisverzekering met wintersportdekking
Annuleringsverzekering
Optioneel vervoerspakket
Optioneel massage behandelingen
Optioneel aanvullende dagen skipas
Optioneel overige uitstapjes en excursies

Lotje
WhatsApp Image 2019-04-04 at 21.25.25 (1).jpeg