Lotje-Dekker-700x1050.jpg

Hoi, mijn naam is Lotje Dekker en in 2013 ben ik Lot of Life gestart. Daar ging van alles aan vooraf. Ik studeerde Organisatie Antropologie aan de VU en werd tijdens het afstuderen, in de jungle van Belize, verliefd op Ronald. Na een rondreis in Centraal Amerika kwamen we samen terug naar Amsterdam om kort daarna weer te vertrekken. We kregen de kans om een tijdje in Barcelona te wonen en terwijl de herfst in Nederland in volle gang was werkten wij op een zonnig strand aan onze scriptie. Dat inspireerde! Want wat hadden we de afgelopen maanden nu eigenlijk nodig gehad? We waren op de juiste momenten op prachtige plekken geweest en door handig gebruik te maken van onze huizen en netwerk kon dat ook met heel weinig budget.

Toen we vervolgens met knappe cijfers afgestudeerd waren voelden we ons klaar voor de arbeidsmarkt en keerden terug naar Nederland. Om tot de ontdekking te komen dat niemand ons kon gebruiken. Er was crisis en na meer dan vijftig onbeantwoorde sollicitatiebrieven gaven we op en keerden terug naar onze studentenbaantjes. Zelf belandde ik spoedig als manusje van alles op een kantoor en hoewel ik aardige klusjes te doen kreeg wist ik gelijk; dit is niks voor mij. Mijn lichaam voelde er letterlijk niks voor om dagen achtereen achter de computer te zitten en mijn hoofd begreep niets van de verwachte spanningsboog van acht werkuren. 

Makkelijk switchen zat er echter niet in, dus begon ik klein. Ik volgde een cursus Zumba zodat ik in elk geval meer kon gaan bewegen en een oude liefde voor lesgeven kon oppakken. Dat was leuk maar miste na verloop van tijd de diepgang waar ik behoefte aan had gekregen. Die zomer deed ik een dagcursus masseren en leerde nieuwe mensen kennen. Die route leidde me naar een bijzonder bedrijf waarvan de jonge eigenaresse net gestart was met het opzetten en begeleiden van retraites op de Veluwe. Ik bleef haar volgen en besloot deel te nemen aan haar Reiki opleiding. Wat een ontdekking! Dit wilde ik verder dragen.

Ik rondde de volledige opleiding tot Reiki Master Teacher af en volgde in de tussentijd verschillende massage cursussen, een EFT Coaching opleiding, een opleiding in India tot Hatha yogadocent en een training tot Mindfulness docent in Amsterdam. Ik was niet te stoppen en startte uiteindelijk met al deze krachtige technieken op zak mijn eigen bedrijf. Onder de Lot of Life vlag heb ik in de afgelopen jaren lessen, cursussen, opleidingen, sessies, retraites en reizen begeleid op het gebied van gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. 

Thuis op de bank droomden Ronald en ik nog altijd van het creëren van die plek in de natuur. Om te wonen, te werken, te ondernemen en onze jongens in te laten opgroeien. Die droom kwam een aantal jaar geleden uit toen we in Italië David Odd ontmoetten. Deze eigengereide Engelsman had juist Villa Vignotti gerealiseerd toen wij op steenworp afstand vast kwamen te zitten in de sneeuw... hoe dit tot onze bijzondere vriendschap en vruchtbare samenwerking leidde vertellen we je heel graag live. Kom je ons eens bezoeken in Italië?

Screen Shot 2018-08-08 at 09.17.12.png

Ronald Verdries (1982) Uit de Groningse klei kwam ik net als Lotje met veel energie de arbeidsmarkt op in 2008. Geen baan te bekennen dus was ook ik aangewezen op de creativiteit die het moment van ons vroeg. Hockeykampen organiseren, duikles geven, evenementen organiseren. Een kakofonie van banen, baantjes en opdrachten maakten mij onafhankelijk. Een vrijheid die we niet meer loslaten en die ons op een bijzondere plek in de wereld heeft gebracht: Piemonte! Voor Lot of Life zet ik me vanuit mijn ervaring als Evenementen organisator in voor logistiek, vormgeving en website en zorg ik ervoor dat onze gasten en deelnemers in contact komen met het lokale leven van onze streek: De Alta Langhe. 

 

Een hechte en bijzondere samenwerking hebben wij in de afgelopen tijd opgebouwd met onder meer deze inspirerende mensen. 

 

IMG_0368.jpg

 

Neel Schmidt (1982) Onze gezamenlijke liefde voor Reiki heeft ervoor gezorgd dat Neel en ik een onafscheidelijk tweetal zijn geworden. In de afgelopen jaren ontwikkelden we samen lessen, cursussen en programma's op het gebied van Yoga, Reiki, Massage en Voeding. De vaste basis van waaruit we werken is onze fijne, eigen plek Studio Take Five, in Amsterdam. Neel is tevens specialist in Kinder- & Familieyoga en oprichter van het bijbehorende Yoga Leentje.  

suus+op+knie.jpg

Suus De Jong (1972) ken ik niet anders dan in, op of bij het water! Gedurende het jaar verlaat ze geregeld haar Amsterdamse woonboot om zich elders tegoed te doen aan de elementen. Zon, water, wind en uiteraard ook het land geven haar de energie om telkens verrassende lessen te geven. Ze brengt yoga op een nuchtere manier en laat je zien hoe je een bewuste levenshouding combineert met lef, plezier, genieten, vallen en daar geen last van hebben. Voor Lot of Life begeleidt Suus als yogadocent Yogavakanties en Yoga & Wintersport weken.