Back to All Events

Mindful Wintersport march 2018


 • Villa Vignotti fraz. case vignotti 61 12070, mombarcaro Italy (map)

Een unieke ervaring waarin je wintersport combineert met yoga, meditatie en massage. Deze week verblijf je in het mooie Villa Vignotti; temidden van kleine Italiaanse dorpjes, volop natuur en met zicht op de Alpen. De innerlijke mens geniet van de smakelijke Italiaanse keuken waarin het allemaal draait om verse, lokale producten van de beste kwaliteit. Je volgt naar wens meerdere yogalessen per dag, zowel in de eigen yogaruimte aan huis als in de sneeuw! 

Locatie
De comfortabele Villa bevindt zich in de Piemonte streek in Noord West Italië. De kamers zijn voorzien van luxe bedden en een eigen badkamer met toilet. Er is een gezellige leefkeuken en een huiskamer met open haard. Vanuit de villa heb je toegang tot diverse skigebieden. Afhankelijk van de sneeuw en het weer bezoeken we Frabosa Soprana, Prato Nevoso, Artesinia en Limone Piemonte. De mooie kust en de bekende Italiaanse wijstreken bevinden zich eveneens op rijd afstand van het huis. Bekijk hier meer afbeeldingen van het huis.

Inclusief
Bij je deelname zijn alle yogalessen en een skipas voor drie dagen inbegrepen. Het ontbijt wordt dagelijks vers bereid alsmede vier maal het diner aan huis. Een andere dag kun je deelnemen aan een kookworkshop waarbij we samen het eten van die avond bereiden. De laatste avond gaan we uit eten. Voor de liefhebbers is ook een wijnproeverij op locatie inbegrepen. Voor het hele programma geldt dat je vrij bent om deel te nemen; je kunt ook fijn je eigen plan trekken!

 • Zondag: Dag van aankomst met kennismaking, yoga en ’s avonds een wandeling.
 • Maandag: Een vrije dag, rust en tijd om aan te komen en te genieten van het huis en omliggende natuur. In de ochtend en middag een yogales, optioneel een massage en aan het einde van de middag een wijnproeverij op locatie. 
 • Dinsdag: Een hele dag op de piste voor skiën/snowboarden en een yogasessie in de sneeuw. In de avond nog een restorative yogales ter ontspanning voor het slapen.
 • Woensdag: Start met een actieve yogales thuis, de rest van de dag zijn we op de piste voor skiën/snowboarden. We sluiten de dag weer af met een rustige yogales in de avond.
 • Donderdag: Een vrije dag met in de ochtend en middag een yogales, ruimte voor massage en vanaf de namiddag een gezamenlijke Italiaanse kookworkshop aan huis. Wie het leuk vindt kan overdag helpen bij het verzamelen van de ingrediënten bij lokale leveranciers, boeren en marktjes.
 • Vrijdag: Yoga ochtendles, naar de piste voor skiën/snowboarden en een yogasessie in de sneeuw, ’s avonds feestelijk uit eten
 • Zaterdag: Dag van vertrek met in de ochtend de laatste yogales, ontbijt en afscheid

Vrije tijd
In het programma vind je een aantal vrije momenten. Deze kun je geheel naar eigen smaak invullen. Als de piste lonkt kun je de drie dagen in de sneeuw uitbreiden naar vier of vijf. Maar de omgeving heeft nog heel veel meer te bieden. Een paar suggesties:

 • Ga paardrijden in het Belbo dal waaraan het huis ligt
 • Vanaf dezelfde plek kun je langlaufen; vrijwel direct aan huis!
 • Bezoek onze buren van Ecofarm Amaltea voor heerlijke kaas
 • Ga wandelen vanaf het huis of in de omgeving
 • Bezoek de hazelnootfarm in Cortemillia. Een lieve familie die voorziet in rondleiding, proeverij en allerlei heerlijks uit eigen bakkerij
 • Ga honing proeven bij één van de vele honingmakers
 • Boek een truffel tour
 • Bezoek het nabijgelegen natuurpark of het safaripark
 • Bijna dagelijks kun je terecht op lokale markten in nabijgelegen dorpen
 • Maak een City Trip naar Genua, Milaan of Turijn, of combineer met aankomst of vertrek
 • Blijf heerlijk thuis voor de open haard met een boek of film, neemt een ontspannende massage op je kamer of duik de keuken in om appels uit de tuin om te toveren tot een taart!

Yogalessen
De dagelijkse yogalessen verzorgen jouw lijf optimaal gedurende deze wintersport week. Of je nu wilt skiën, snowboarden of langlaufen; met een vitaal lichaam en een kalm gemoed ervaar je de het wintersporten optimaal. Verbonden met de elementen, met je ademhaling en het moment beweeg je in ultieme flow van de hellingen af. De ochtend yogales warmt op en bereidt je fysiek en mentaal voor terwijl de restorative lessen in de middagen gericht zijn op onderhoud en herstel.

De yogalessen worden gegeven door Suus De Jong. Lees hierwat anderen over haar zeggen!

Sneeuw en info skigebied
In de Piemonte wordt jaarlijks van december tot in mei geskied. De grootste sneeuwzekerheid hebben we van januari tot half april. Vorig jaar viel er in mei nog een vers pak! Een groot voordeel van onze locatie is dat we verschillende gebieden kunnen aandoen. Daarbij is er nog zoveel meer sneeuwpret mogelijk in de vorm van bijvoorbeeld sleeën en langlaufen.

Ook door het heerlijke huis, goedgevulde programma en de vele activiteiten in de omgeving ga je hoe dan ook een heerlijke winterweek hebben. De eerste pistes liggen op 50 minuten rijden vanaf het huis en bereiken we via een prachtige route. Hiernaast aanvullende info over de skigebieden Mondolè Ski en Limone Piemonte.

Maaltijden
Geheel naar Italiaans voorbeeld koken we vers, gezond, zo veel mogelijk met lokale producten en indien gewenst volledig vegetarisch. Het ontbijt en viermaal het diner worden in het huis bereidt. We schenken bij het aperitief en bij het diner gepast en met mate alcohol voor wie dat wil. De liefhebber vertellen we graag meer over de mooie wijnen uit de streek. De lunch gebruiken we ieder op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld op de piste. Op de overige dagen kun je een van de traditionele trattoria’s bezoeken of haal je iets lekkers van de markt. Nieuwe inspiratie doe je op tijdens de kookworkshop waarin we een uitgebreid diner met elkaar gaan klaarmaken. Ook is er deze week mogelijkheid om bij de wijnboer verschillende wijnen te proeven en op de laatste avond sluiten we feestelijk af met een etentje bij Osteria Ra Ca’ ‘D Baruc in het mooie dorp Murazzano. Bij je boeking kun je ons eventuele allergie en dieetvoorschriften doorgeven. 

Kamers en prijzen
In elke week is plek voor maximaal 12 deelnemers. De kamers zijn allemaal voorzien van luxe bedden en een eigen badkamer met toilet. Je kunt er alleen verblijven, met zijn tweeën of eventueel met zijn drieën. Er zijn verschillende prijzen, afhankelijk van je keuze:

 • Kamer voor jezelf met tweepersoonsbed: € 1495 
 • Kamer delen met keus voor het delen van een tweepersoonsbed: € 845 pp
 • Kamer delen met keus voor los tweepersoonsbed voor jezelf: € 995 pp
 • Kamer delen met keus voor een los eenpersoonsbed € 895 pp

Boek je vóór 15 oktober 2018 dan ontvang je 75 euro vroegboekkorting

Wanneer je je alleen inschrijft en een kamer deelt zorgen we altijd voor iemand van gelijke sekse. Bekijk hier afbeeldingen van de kamers.

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Lunches
 • Materialen voor het wintersporten
 • Reisverzekering met wintersportdekking
 • Annuleringsverzekering
 • Optioneel transferpakket
 • Optioneel massage behandelingen
 • Optioneel aanvullende dagen skipas
 • Optioneel overige uitstapjes en excursies

Data in 2018/2019

 • 16-22 december 2018
 • 20-26 januari 2019
 • 17-23 februari 2019
 • 17-23 maart 2019
 • 7-13 april 2019

Per week is de aankomst op de zondag vanaf 14 uur en het vertrek op de zaterdag na de les en het ontbijt.

Mondolè Ski
Hoogste punt: 2085 meter
Laagste punt: 807 meter
Totaal km pistes: 105 km
Beginner: 41% (43 km)
Gemiddeld: 49% (51 km)
Moeilijk: 10% (11 km)

Limone Piemonte
Hoogste punt: 2085 meter
Laagste punt: 1032 meter
Totaal km pistes: 79 km
Beginner: 9% (7 km)
Gemiddeld: 84% (66 km)
Moeilijk: 8% (6 km)
Earlier Event: February 17
Mindful Wintersport february 2019
Later Event: April 7
Mindful Wintersport April 2018