Screen Shot 2019-08-20 at 13.21.05.png

De Yoga Roadtrip Marokko is een levend avontuur! De route is uitgestippeld maar we schromen niet hier zo nu en dan, iets, van af te wijken. Geleid door het weer, de groep, de behoefte, last-minute informatie of een unieke kans die zich voordoet kan het zijn dat er iets gewijzigd wordt in de aanloop naar de reis. Over belangrijke zaken houden we je natuurlijk op de hoogte. Voor al het overige raden we je aan vooral achterover te leunen en je door ons mee te laten voeren.

Dag 1-2-3

Nadat we ons verzameld hebben in Marrakech vertrekken we naar Imlil, een van de hoogste bergdorpen aan de voet van het Toubkal gebergte. De Riad waar we zullen overnachten ligt net boven het drukke centrum, tussen de authentieke berber of beter “Amazigh” huizen. In het dorp hangt een relaxte, internationale sfeer door de verscheidene wandelaars die hun weg vinden de bergen in of juist terugkomen van een trekking. De volgende ochtend kun je met ons mee voor een begeleide wandeltocht welke we combineren met yoga op een mooie plek buiten. Als je liever alleen op pad gaat kies je een van de vele wandel routes in het gebied en treffen we elkaar aan het einde van de dag voor de tweede yogasessie en het diner.

 

Dag 3-4-5

Na de yoga en het ontbijt rijden we terug in de richting van Asni, om vervolgens naar het zuiden te trekken via de Tiz n’ Test pas. Een adembenemende route met veel vergezichten over de Anti Atlas en de vele prachtige dorpjes. Wanneer we willen maken we een stopje voor vers fruit of een praatje onderweg. Aan het einde van de rit trekken we de Anti Atlas in richting Taliouine, de “hoofdstad” van de Marokkaanse saffraan. We verblijven hier twee nachten en genieten overdag van de Kasbah’s, de natuur en de rust die deze plek brengt.

 

Dag 5-6-7

Na Taliouine volgt een reisdag door het niets! Lange rechte wegen met stoffige dorpjes. De bergen op de achtergrond, waar films als Lawrence of Arabia zijn opgenomen, vormen het decor. Raampjes open en wegdromen bij het uitzicht totdat de weg afbuigt bij Zagora en je de beroemde Dräa Vallei in rijdt. De Dräa vormt een oase van groen tussen de zanderige wegen en bruine dorpen. Voorbij Zagora voel je dat de woestijn nadert waar we twee nachten zullen overnachten om te genieten van de eenvoud, de rust en de schitterende sterrenhemel.

 

Dag 7-8-9

Vanuit de woestijn rijden we via de Dräa vallei langzaam naar het noorden. Dadels, palmen, citrusfruit en tussen de bomen en rivier verscholen dorpen. We overnachten in een echte Kasbah waar je je honderden jaren terug in de tijd waant. Hier met yoga in het groen… tussen de palmbomen. De dag erna vertrekken we direct in de richting van het meest bekende en gefilmde dorp van Marokko: Ait ben Haddou. Om het tourisme te vermijden rijden we na een stop door naar een noordelijker gelegen dorp voor onze overnachting tussen de jasmijnbomen.

 

Dag 9-10-11-12

Voor het laatste stuk van onze roadtrip steken we de Tiz n’ Test pas over richting Marrakech. De zandkleurige bergen maken plaats voor rode grond. De weg slingert omhoog naar de boomgrens om vervolgens af te zakken naar de vallei van Marrakech. Marrakech zelf is een chaos van mensen, auto’s, ezels, kraampjes… overal muziek, geroezemoes en rook van de grill. Om rust te vinden moet je weten waar je naar toe gaat. Wij gaan naar Riad Irene… een zalige, rustige plek te midden van een hectische stad. De laatste twee dagen ontdekken we de stad en doen we yoga afwisselend op het dakterras en in de tuin.